Isolatieglas

Bespaar op uw energiekosten

Dubbel glas

Glas vervangen tijdens een renovatie of (nieuw) bouwproject? Met dubbel glas isoleert u uw woning optimaal. U bespaart niet alleen op uw energiekosten, u bent ook nog eens milieubewust bezig.

Hoogrendementsglas

Glashandel Zantman levert hoogrendementsglas (HR+ en HR++ glas) aan zowel particulieren als bedrijven. Ook Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), woningcorporaties en woonverenigingen kunnen bij ons terecht.

Voorzetramen

Wilt u uw huis of bedrijfspand isoleren en is het niet mogelijk om isolatieglas te plaatsen? Dan bieden voorzetramen een goed alternatief. Meer informatie over voorzetramen vindt u op de productpagina.

 

Subsidie isolatieglas verhoogd!

De subsidiebedragen voor energiebesparende isolatiemaatregelen zijn tijdelijk verhoogd! Meer informatie vindt u op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Voordelen Isolatieglas

  • Houdt de warmte tegen in de zomer
  • Houdt de warmte vast in de winter
  • Lichtinval in uw woning blijft behouden
  • U bespaart op uw energiekosten
  • Optimaal woongenot

Productinformatie isolatieglas

Lege toggle

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Samenstelling isolatieglas
Isolatieglas bestaat uit (minimaal) twee glasplaten die met een bepaalde tussenruimte luchtdicht met elkaar zijn verbonden. Deze tussenliggende ruimte, de spouw, zorgt voor een isolerende werking.

Buitenruit

Glashandel Zantman werkt met het heldere blanke glas van Planiclear van Saint-Gobain.

Binnenruit

Anders dan bij standaard isolatieglas is bij HR ++ glas het binnenraam voorzien van een speciale coating. De coating zit aan de binnenzijde, spouwzijde, van het glas.

Spouw, ruimte tussen de ruiten

Bij standaard isolatieglas is de ruimte tussen de twee ruiten gevuld met lucht. Bij HR ++ glas wordt de ruimte tussen de twee ramen, de spouw, gevuld met het thermisch isolerende gas Argon. De toepassing van gas zorgt voor een betere isolatiewaarde dan gewoon lucht.

Afstandshouders

Standaard worden aluminium afstandhouders tussen de ruiten geplaatst. Optioneel zijn matzwarte afstandhouders van Ecotec Warm Edge Spacers. Deze houders zijn matzwart van kleur en verbeteren de isolatiewaarde van uw raam met maar liefst 15 procent. Ook reflecteren de houders niet in het glas zoals traditionele aluminium afstandshouders dat wel doen. Daarnaast vermindert de toepassing van deze houders de kans op condens aan de glasranden en schimmelvoering op het kozijn.

Isolatiewaarde glas / Ug-waarde

Het is belangrijk om het warmteverlies via de ramen zoveel mogelijk te beperken. De isolatiewaarde van glas geeft het warmteverlies via het raam aan. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in Ug-waarde in W/m2K. Hoe lager de Ug-waarde, hoe lager het warmteverlies door het glas en hoe hoger de isolatiewaarde. U kunt zich voorstellen dat enkel glas een veel hogere Ug-waarde heeft in vergelijking met isolatie glas. De bepaling van de Ug-waarde is wettelijk vastgelegd. Dat betekent dat voor iedere leverancier dezelfde meetmethode geldt. Hierdoor kunt u de waardes altijd met elkaar vergelijken.

HR ++ glas heeft een Ug-waarde van < 1,2. Dat is ruim 50% lager (beter) dan standaard isolatieglas!

Nog meer voordelen halen uit uw isolatieglas?
Geluidwerend

Een speciale geluidswerende folie zorgt voor minder geluidsoverlast. De folie wordt op het binnenste of buitenste raam geplaatst.

Letselveilig en inbraak vertragend

Door het toevoegen van twee of meer PVB folies aan uw isolatieglas zorgt u voor extra veiligheid. Bij een breuk blijft het glas aan de folie kleven. Dit zorgt voor minder letsel. Ook zorgt de folie ervoor dat inbrekers minder snel de ruit kunnen breken.

Warmtewerend

Het isolatieglas is voorzien van een hele fijne, doorzichtige coating. Dit voorkomt inde zomer de sterke opwarming door de zon. Met behoud van lichtinval.

Subsidie HR++ isolatieglas (SEEH)

Lege toggle

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Subsidie isolatieglas voor eigenaar woning

Bent u woningeigenaar en heeft u vanaf 15 augustus 2019 voor uw woning minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen laten uitvoeren? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner aan. Kijk op de site van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor meer informatie.

Subsidie isolatieglas voor VvE
Wilt u als Vereniging voor Eigenaren (VvE) energie besparen in uw gebouw of appartement(en)? Ook dan kunt u gebruik maken van de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Meer informatie over de subsidieregeling voor VvE’s vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland