Selecteer een pagina

Toepassingen van enkel glas

Zantman inspireert u graag

Enkel glas

Enkel glas, ook wel floatglas of vlak glas genoemd, kent vele toepassingen. Enkel glas wordt meestal binnenshuis gebruikt voor bijvoorbeeld salontafels, het raam boven deuren of glazen vitrines. Het glas is beschikbaar in verschillende diktes en kan geheel op maat worden gemaakt. Het glas is beschikbaar in iedere kleur die u wenst, van groen, brons grijs glas tot extra helder glas.

 

Voordelen van enkel glas

  • Vele verschillende toepassingen
  • Ronde randen en hoeken mogelijk
  • Aanbrengen van uitsparingen voor bijv. stopcontacten mogelijk
  • Ook beschikbaar als figuurglas
  • In alle kleuren leverbaar, ook extra helder glas
  • Verschillende diktes, 2 – 24 mm

Productinformatie enkel glas

Lege toggle
Glasbewerking

Vlakglas, enkel glas, biedt ontzettend veel mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen om het glas te laten slijpen zodat er ronde randen en hoeken ontstaan, en het glas in iedere gewenste vorm te laten snijden (figuurglas) . Ook is het mogelijk om glas toe te passen als bijvoorbeeld een achterwand voor uw keuken. In het glas kunnen uitsparingen worden geboord voor bijvoorbeeld stopcontacten. Onze glasspecialisten adviseren u graag over de vele mogelijke toepassingen van enkel glas.

Buitenruit

Glashandel Zantman werkt met het heldere blanke glas van Planiclear van Saint-Gobain.

Binnenruit

Anders dan bij standaard isolatieglas is bij HR ++ glas het binnenraam voorzien van een speciale coating. De coating zit aan de binnenzijde, spouwzijde, van het glas.

Spouw, ruimte tussen de ruiten

Bij standaard isolatieglas is de ruimte tussen de twee ruiten gevuld met lucht. Bij HR ++ glas wordt de ruimte tussen de twee ramen, de spouw, gevuld met het thermisch isolerende gas Argon. De toepassing van gas zorgt voor een betere isolatiewaarde dan gewoon lucht.

Afstandshouders

Standaard worden aluminium afstandhouders tussen de ruiten geplaatst. Optioneel zijn matzwarte afstandhouders van Ecotec Warm Edge Spacers. Deze houders zijn matzwart van kleur en verbeteren de isolatiewaarde van uw raam met maar liefst 15 procent. Ook reflecteren de houders niet in het glas zoals traditionele aluminium afstandshouders dat wel doen. Daarnaast vermindert de toepassing van deze houders de kans op condens aan de glasranden en schimmelvoering op het kozijn.

Enkel glas vervangen?

Wilt u enkel glas laten vervangen door dubbelglas? Welk type isolatieglas geschikt is hangt van vele verschillende factoren af. Bijvoorbeeld van uw kozijnen en uw persoonlijke wensen ten opzichte van isolatie, geluid en veiligheid. Onze glasspecialisten bekijken samen met u welk type dubbel glas het meest geschikt is voor uw woning.